Training met impact

Of schrijf je direct in

Ontdek je leerpad

Selecteer eerst een waarde
 • 1 - Kies een thema
 • Agile & Scrum
 • Business Intelligence
 • Digital Strategy
 • IT Security
 • Architectuur
 • 2 - Maak je keuze
  1. Cursus Scrum Master
  2. Cursus Scrum Product Owner
  3. SAFe® 4.0 Advanced Scrum Master
  4. Cursus DevOps voor Managers
  5. Cursus SAFe 4.0® for Teams
  6. Cursus Large Scale Scrum (LeSS) practitioner
  1. Opleiding Business Intelligence & Analytics
  2. Opleiding Datawarehousing
  3. Certified Business Intelligence Professional (CBIP) examen training
  4. Examen Certified Business Intelligence Professional (CBIP)
  5. Cursus Modelleren voor Data Warehousing
  6. Opleiding Risicomanagement voor IT professionals
  1. Opleiding Business IT-strategie & informatieplanning
  2. Opleiding Financieel management van IT
  3. Opleiding Digitale business innovatie & transformatie
  4. Management van informatiebeveiliging
  1. Opleiding Architectuur en informatiebeveiliging
  2. Opleiding Cloud computing onder architectuur
  3. Data Privacy Awareness avondsessie
  4. Cursus Introductie in de informatiebeveiliging
  5. Opleiding CISSP information security
  6. Opleiding CCSP cloud security
  1. Opleiding IT-architectuur in de praktijk
  2. Opleiding Architectuur en informatiebeveiliging
  3. Training TOGAF 9.1 examen
  4. Training ArchiMate 3
  5. Opleiding Communiceren en visualiseren architectuur
  6. Kernopleiding Architectuur
 • Alle opleidingen
 • 3 - Bekijk de opleiding
  1. Cursus Scrum Master

   In projecten wordt steeds vaker voor een agile of Scrum aanpak gekozen. Sneller en goedkoper betere systemen realiseren is het doel. Evenals een optimale aansluiting bij de wensen van de opdrachtgever. De Scrum Master helpt het team om steeds meer agile te worden. Hij faciliteert de teamsessies en is actief op zoek naar belemmeringen en risico’s. Wil je inzicht en vaardigheid? De valkuilen van Scrum voorkomen? Volg dan deze Scrum Master cursus, je bent dan in staat Scrum succesvol toe te passen in projecten.

   Meer informatie
  2. Cursus Scrum Product Owner

   In de populaire Scrum-aanpak heeft de opdrachtgever, in de rol van Product Owner, een cruciale rol. Hij stelt namelijk de requirements vast en licht ze toe, bepaalt prioriteiten en accepteert uiteindelijk ook elk deelproduct. Wil je inzicht en vaardigheid om succesvol te zijn als Product Owner? Volg dan deze cursus.

   Meer informatie
  3. SAFe® 4.0 Advanced Scrum Master

   In twee dagen krijg je een verdieping op je Scrum Master rol die ingaat op de context van het Scaled Agile Framework. Daar waar Scrum zich puur bezighoudt met een enkel team, zal een Scrum Master in een SAFe context ook veel activiteiten buiten zijn team om en samen met andere teams moeten ondernemen.

   Meer informatie
  4. Cursus DevOps voor Managers

   In een dag leer je van een praktijkgerichte docent de kracht van DevOps kennen, maar ook hoe je DevOps implementeert en hoe je effectief leiding geeft aan een DevOps-afdeling.

   Meer informatie
  5. Cursus SAFe 4.0® for Teams

   In twee dagen leer je het Scaled Agile Framework kennen evenals de Lean principes en software engineering practices die je nodig hebt om Scrum effectief op te schalen naar business niveau.

   Meer informatie
  6. Cursus Large Scale Scrum (LeSS) practitioner

   Large-Scale Scrum (LeSS) is a framework for scaling agile development to multiple teams. LeSS.works gives an overview. LeSS builds on top of the Scrum principles such as empiricism, cross-functional self-managing teams and provides a framework for applying that at scale. It provides simple structural rules and guidelines on how to adopt Scrum in large product development.

   Meer informatie
  7. Cursus Six Sigma Essentials

   In één dag leer je van een praktijkgerichte docent de Six Sigma methode en veelgebruikte Six Sigma technieken kennen en hoe je deze in relatie tot de methode worden uitgevoerd.

   Meer informatie
  8. Cursus Lean Foundation

   In één dag leer je van een praktijkgerichte docent de effectiviteit van Lean kennen, maar ook hoe je het Lean denken en de Lean technieken toepast op persoonlijk, team en organisatieniveau.

   Meer informatie
  9. Cursus Lean Practitioner

   In twee dagen leer je van een praktijkgerichte docent de effectiviteit en basisprincipes van Lean kennen en hoe je verschillende Lean technieken op individueel en team niveau kunt uitvoeren.

   Meer informatie
  10. Cursus DevOps voor Dev- en Ops-engineers

   In twee dagen leer je van een praktijkgerichte docent niet alleen wat DevOps is, maar ook hoe je DevOps effectief implementeert in je organisatie en / of afdeling.

   Meer informatie
  11. Cursus Agile en Testen

   Steeds meer organisaties werken Agile, maar hoe kun je de kwaliteit van de software voldoende controleren en borgen? De traditionele tester is gewend aan gestructureerd en risico gebaseerd werken. Hoe gaat die tester optimaal functioneren in een Agile team en is er nog behoefte aan een testmanager en testplannen?

   Meer informatie
  12. Cursus Agile en Test Automation

   Het iteratief werken en de korte time-to-market vragen om een veelheid en snelheid aan testen die alleen nog met ondersteuning van de juiste tools kan worden gerealiseerd. In deze cursus word je bekend gemaakt met nut en noodzaak van testautomatisering bij Agile ontwikkelen en krijg je een beeld van de mogelijkheden en onmogelijkheden van enkele gangbare testtools.

   Meer informatie
  13. Training IREB Advanced – Elicitation & Consolidation

   Met deze module gaat de requirementsanalist dieper in op kennis en de vaardigheden van het eliciteren, valideren en onderhandelen die in het Foundation level zijn opgedaan.

   Meer informatie
  14. Training IREB CPRE Advanced – Modelleren

   Met deze training gaat de requirementsanalist dieper in op kennis en de vaardigheden van het modelleren van requirements die in het Foundation level zijn opgedaan.

   Meer informatie
  15. Opleiding Agile Enterprise

   Veel organisaties zijn bezig met het implementeren van een agile werkwijze. Hoewel dit kansen biedt tot snelle time-to-market en hogere productiviteit, stuiten agile teams op grenzen die buiten hun invloedssfeer liggen, omdat de rest van de organisatie nog niet agile is ingericht.

   Meer informatie
  16. Cursus Agile requirements practitioner

   Op het juiste moment voldoende aandacht besteden aan requirements blijft ook in Agile projecten een sleutel tot succes. Maar juist in de manier waarop en de timing zitten genoeg verschillen. En die verschillen komen in de oefeningen van deze cursus uitgebreid aan bod.

   Meer informatie
  17. Cursus Agile project management en Scrum

   Steeds meer organisaties werken agile, maar hoe stuur je een agile project aan zodat je daadwerkelijk de voordelen realiseert? Begrijp de essentie van agility en hoe het verschilt met traditionele aanpakken.

   Meer informatie
  18. Training IREB certified professional for requirements engineering

   Het eenduidig definiëren en bijhouden van wensen en eisen is cruciaal voor elk ontwikkelproject. De kwaliteit van requirements engineering voorspelt namelijk in hoge mate het succes. Doe in drie achtereenvolgende dagen alle benodigde basiskennis van het vakgebied op. En sluit af met het CPRE examen dat leidt tot het internationaal erkende IREB certificaat.

   Meer informatie
  19. Cursus Advanced Scrum Master

   Je werkt al een tijdje als Scrum Master. Je kent de technieken en weet jouw verantwoordelijkheden. Nu is het tijd om te werken aan de vaardigheden die jou tot een echte ‘master’ maken: de energie en betrokkenheid in het team en bij de klant hoog houden; gezamenlijk leren; effectief communiceren.

   Meer informatie
  20. Cursus Agile & Scrum essentials

   IT-organisaties kiezen ervoor om projecten agile aan te pakken, om sneller en goedkoper betere systemen te realiseren. Sta je voor de keuze van een methode en wil je een genuanceerd beeld waarin ook de valkuilen van agile werken worden behandeld? Door deze cursus te volgen weet je wat agile onderscheidt van traditionele aanpakken en begrijp je de essentie van agility.

   Meer informatie
  21. Leading SAFe ®4.0

   Bij veel organisaties wordt ervaring opgedaan met Scrum. Vaak stuiten agile teams op grenzen doordat de rest van de organisatie nog niet agile is ingericht. Vooral op het gebied van de klassieke (Prince2) besturing van de IT. Er valt veel winst te behalen als de hele voortbrengingsketen wordt geoptimaliseerd en de Value Stream als geheel op elkaar is afgestemd.

   Meer informatie
  22. SAFe4.0® Product Manager / Product Owner

   In twee dagen leer je het Scaled Agile Framework kennen evenals de Lean principes en product owner practices die je nodig hebt om als Product Manager of Product Owner effectief te werken in een op SAFe® gebaseerde organisatie.

   Meer informatie
  1. Opleiding Business Intelligence & Analytics

   Leer hoe je Business Intelligence (BI) succesvol implementeert, effectief inzet en met Analytics meer waarde haalt uit je data. Verbeter zo de kwaliteit van de besluitvorming en de prestaties van je organisatie.

   Meer informatie
  2. Opleiding Datawarehousing

   Zorg dat jouw organisatie toegang krijgt tot één van de meest waardevolle assets: data. Leer alles over het ontwerpen en implementeren van data warehouses.

   Meer informatie
  3. Certified Business Intelligence Professional (CBIP) examen training

   Certified Business Intelligence Professional (CBIP): een wereldwijd aan belang winnende en de enige onafhankelijke persoonscertificering voor business intelligence professionals.

   Meer informatie
  4. Examen Certified Business Intelligence Professional (CBIP)

   Inschrijven voor en informatie over de CBIP-examens.

   Meer informatie
  5. Cursus Modelleren voor Data Warehousing

   Tijdens de cursus modelleren voor data warehousing krijg je een overzicht van de basisprincipes van dimensioneel modelleren. Je leert hoe je een informatie-analyse uitvoert en hoe je deze, via een standaardmethode, omzet in ster- of sneeuwvlokschema's. Ook komen meer geavanceerde onderwerpen, zoals onvoorspelbaar diepe hiërarchieën en veel gemaakte fouten aan de orde.

   Meer informatie
  6. Opleiding Risicomanagement voor IT professionals

   In beveiliging, projectmanagement en beheer komt steeds meer nadruk te liggen op risicomanagement. Maar hoe doe je dat dan? Wat maakt een risicoanalyse of risicomanagementproces goed of slecht? En als je tot passende maatregelen komt, weet je dan zeker dat risico’s voldoende onder controle blijven?

   Meer informatie
  7. Professionaliseringstraject Certified business intelligence professional (CBIP)

   Ontwikkel jezelf in de vakgebieden Business Intelligence (BI) en Datawarehousing. Maak je kennis zichtbaar door jezelf te laten certificeren als Certified Business Intelligence Professional (CBIP).

   Meer informatie
  1. Opleiding Business IT-strategie & informatieplanning

   Business waarde van IT vergroten door het ontwikkelen van een krachtige business/IT-strategie en het inrichten of verder verbeteren van portfoliomanagement.

   Meer informatie
  2. Opleiding Financieel management van IT

   IT inzetten tot maximaal nut van de organisatie en haar klanten is wat iedereen wil. Maar hoe stuur je daar op en hoe stel je vast dat je dit nut hebt gemaximaliseerd?

   Meer informatie
  3. Opleiding Digitale business innovatie & transformatie

   Google als een bank en Apple als autofabrikant: innovatieve technologie, klanten die altijd online zijn en disruptieve startups maken digitale transformatie tot dé prioriteit van bedrijven. Digitale transformatie brengt alle onderdelen van het bedrijf samen rondom één centrale doelstelling: gebruik maken van nieuwe technologieën om een nieuw, innovatief business model te ontwikkelen.

   Meer informatie
  4. Management van informatiebeveiliging

   Ben je verantwoordelijk voor het opzetten of auditen van informatiebeveiligingsprocessen binnen je organisatie? Moet je gaan sturen op informatiebeveiliging? Of wil je gebruik maken van modellen en standaarden zoals ISO27001, NEN7510, CobiT, etc.? Volg dan deze opleiding!

   Meer informatie
  1. Opleiding Architectuur en informatiebeveiliging

   In de opleiding Architectuur van Informatiebeveiliging komt alles aan de orde wat specifiek van belang is voor de architect die zich bezighoudt met informatiebeveiliging.

   Meer informatie
  2. Opleiding Cloud computing onder architectuur

   Hoe kun je grip houden op al die veranderingen die vanuit de cloud op je af komen, zoals Cloud Storage, Cloud Computing, Big Data en The Internet of Things? In deze praktijkgerichte opleiding leer je cloud services op waarde te schatten en in te zetten.

   Meer informatie
  3. Data Privacy Awareness avondsessie

   Privacy krijgt steeds meer media-aandacht, ook wordt het onderwerp steeds vaker op de politieke agenda gezet. Dat er wettelijke regels zijn rondom de verwerking van persoonsgegevens weet u natuurlijk al lang, maar weet u ook waarom u privacy moet beschermen?

   Meer informatie
  4. Cursus Introductie in de informatiebeveiliging

   In kleine begrijpelijke stappen wordt uitgelegd waar het bij informatiebeveiliging (IB) om gaat en welke standaarden er worden gebruikt in het bedrijfsleven, overheden, non-profit en de zorgsector.

   Meer informatie
  5. Opleiding CISSP information security

   Certified Information Systems Security Professional (CISSP) is internationaal een van de belangrijkste certificeringen in het vakgebied. Het volgen van deze intensieve informatiebeveiliging opleiding is de ideale voorbereiding op de meest gewilde en internationaal erkende CISSP-certificering.

   Meer informatie
  6. Opleiding CCSP cloud security

   Certified Cloud Security Professional (CCSP) is een nieuwe training van (ISC)² die samen met de Cloud Security Alliance (CSA) is opgezet. Met deze 5-daagse training wordt een perfecte voorbereiding voor het officiële examen gelegd en brede basis verkregen van cloud computing kennis.

   Meer informatie
  7. Opleiding Healthcare Information Security and Privacy Practitioner (HCISPP)

   Vergroot je kennis over best practices en standaarden voor het beveiligen van persoonlijke, medische informatie. Met een HCISPP-certificaat toon je bovendien op een objectieve manier aan dat je deskundig bent en ervaring hebt op het gebied van informatiebeveiliging in de gezondheidszorg.

   Meer informatie
  8. Opleiding ISSAP security architecture

   Verdiep, als CISSP-gecertificeerde, je kennis op het gebied van information security architecture met de ISSAP-training.

   Meer informatie
  9. Opleiding ISSMP information security

   Sinds 2001 werkt cibit academy in Nederland exclusief samen met de Amerikaanse organisatie (ISC)², onder meer bekend van de CISSP-titel. Op dit moment dragen in Nederland ruim 1.800 security-professionals de CISSP-titel en is CISSP de standaard op het gebied van information security certificering. Verdiep, als CISSP-gecertificeerde, je kennis op het gebied van information security management met de ISSMP-training.

   Meer informatie
  10. Opleiding SSCP information security

   CISSP is hét certificaat voor de ervaren security professional. Om ook aan de behoefte van beginnende security professionals tegemoet te komen, is het SSCP-curriculum (Systems Security Certified Practitioner) ontworpen. Bovendien biedt SSCP juist voor hen zonder specifieke security-achtergrond een ideale opleiding en certificering om op een herkenbaar niveau security-kennis te beheersen.

   Meer informatie
  11. Opleiding Risicomanagement voor IT professionals

   In beveiliging, projectmanagement en beheer komt steeds meer nadruk te liggen op risicomanagement. Maar hoe doe je dat dan? Wat maakt een risicoanalyse of risicomanagementproces goed of slecht? En als je tot passende maatregelen komt, weet je dan zeker dat risico’s voldoende onder controle blijven?

   Meer informatie
  12. Cursus Security by Design - Threat modeling

   Threat modeling is een nieuwe naam voor wat we allemaal kennen uit ons dagelijks leven. Als er regen voorspeld wordt dan nemen we een paraplu mee als we naar buiten gaan. Als we in een buurt wonen waar veel ingebroken wordt dan installeren we een inbraakalarm in ons huis. We bedenken met welke bedreigingen we geconfronteerd worden en nemen zo nodig maatregelen.

   Meer informatie
  13. Cursus Wetgeving rond informatiebeveiliging

   Een belangrijke randvoorwaarde bij het werken in de informatiebeveiliging zijn de juridische kaders die - in het bijzonder voor dit vakgebied - gelden. Professionals kunnen belangrijke voordelen behalen wanneer zij rekening houden met de verregaande mogelijkheden die ICT biedt.

   Meer informatie
  14. Cursus Introductie informatiebeveiliging voor gemeenten

   Informatiebeveiliging wordt een steeds belangrijker thema voor gemeenten. In de cursus leggen we je de essentie van informatiebeveiliging uit. We gaan in op de Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten (BIG) en de producten die door de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD/KING/VNG) zijn opgesteld.

   Meer informatie
  15. Cursus Meldplicht datalekken in de praktijk

   Privacy compliance wordt nu al door veel organisaties gezien als papieren tijger. Vanaf 1 januari 2016 zal dit hoogstwaarschijnlijk voor meerdere organisaties gelden want, op die datum treedt de meldplicht datalekken in werking.


   Meer informatie
  16. Management van informatiebeveiliging

   Ben je verantwoordelijk voor het opzetten of auditen van informatiebeveiligingsprocessen binnen je organisatie? Moet je gaan sturen op informatiebeveiliging? Of wil je gebruik maken van modellen en standaarden zoals ISO27001, NEN7510, CobiT, etc.? Volg dan deze opleiding!

   Meer informatie
  17. Meldplicht datalekken avondsessie

   De Wet meldplicht datalekken staat volop in de schijnwerpers. Vanaf 1 januari 2016 moet iedere organisatie die persoonsgegevens verwerkt aan deze wet voldoen.

   Meer informatie
  1. Opleiding IT-architectuur in de praktijk

   Leer hoe je architecturen creëert, slim communiceert, evalueert. Kortom: leer hoe je een effectieve architect wordt.

   Meer informatie
  2. Opleiding Architectuur en informatiebeveiliging

   In de opleiding Architectuur van Informatiebeveiliging komt alles aan de orde wat specifiek van belang is voor de architect die zich bezighoudt met informatiebeveiliging.

   Meer informatie
  3. Training TOGAF 9.1 examen

   Leer de basisprincipes van TOGAF 9.1 en bereid je via deze training slim en effectief voor op het TOGAF 9.1-examen (Foundation en Certified).

   Meer informatie
  4. Training ArchiMate 3

   Veel organisaties werken met ArchiMate of willen er mee gaan werken. Heel belangrijk is het om dan juist stil te staan hoe ArchiMate het beste in de eigen processen en architectuurfunctie te integreren.

   Meer informatie
  5. Opleiding Communiceren en visualiseren architectuur

   Laat zien wat je te zeggen hebt. Formele modellen en documentatie worden in de praktijk slecht begrepen en nauwelijks gelezen door beslissers, gebruikers en andere belanghebbenden. In deze opleiding leer je hoe je hen inzicht geeft in deze complexe materie om zo je invloed te vergroten.

   Meer informatie
  6. Kernopleiding Architectuur

   Je krijgt les in IT-architectuur vanuit een breed perspectief. Je volgt drie opleidingen, die samen het gehele speelveld afdekken van de allround architect anno nu. Zodat je op organisatie-breed niveau onderscheid kunt maken.

   Meer informatie
  7. Opleiding Enterprise-architectuur

   Je leert hoe je als enterprise architect effectief de ambitie van jouw organisatie te operationaliseren door de vertaling te maken van strategie naar uitvoering. Met richtinggevende principes, aansprekende visualisaties en vooral een persoonlijke en agile benadering zul je in staat zijn om richting te geven aan de ontwikkeling van je organisatie.

   Meer informatie
  8. Training Hybrid Cloud

   Waarschijnlijk vertel je klanten of de interne organisatie regelmatig over de (hybride) cloud, maar ben je ook écht op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Tijdens de Hybrid Cloud Training leer je wat het inhoudt om zelf een hybride cloud te ontwerpen en te bouwen. Je gaat ervaren hoe verschillende clouds werken en hoe je deze (geautomatiseerd) kunt aansturen.

   Meer informatie
  9. Cursus Architectuur en agility

   Agile en Architectuur: hoe maak je dat tot een combinatie die elkaar versterkt? Deze cursus gaat in op de schijnbare tegenstellingen, de valkuilen en de voordelen van een geslaagde combinatie. Je leert in korte tijd wat de essentie is van architectuur op een agile manier. Hoe je als architect acteert en waarde toevoegt in agile development teams, hoe je de organisatie ondersteunt om agile te worden, en – last but not least – hoe je de architectuurfunctie zelf meer agile kunt maken.

   Meer informatie

Nieuwe blog artikelen

 • Controle is van gisteren, vertrouwen is van nu

  Het Security team van inspearit hanteert als motto “Sturen op vertrouwen, bouwen aan vertrouwen”. Die nadruk op vertrouwen, dat klinkt vreemd voor een team dat zich met security bezig houdt.

  Lees verder
 • Wat is nieuw in SAFe 4.0 (deel 7) - Multiple portfolio’s

  In het 7e en laatste deel van de serie blogs over SAFe 4.0 gaat hij in op "Multiple portfolio’s". Een nauwelijks te vinden, maar significante aanvulling op het framework.

  Lees verder
 • Good Ideas - Agile en architectuur

  Deze animatie geeft de essentie van agile weer en zet ook de relatie met architectuur op scherp. Maar de kijkers komen niet altijd tot dezelfde conclusies.

  Lees verder
 • SAFe een verkapte waterval? Echt niet!

  Erik Borgers blogt: "SAFe roept naar mijn ervaring regelmatig emotie op. Een terugkerend verwijt is dat het eigenlijk 'verkapte waterval' is."

  Lees verder
 • Wat is nieuw in SAFe 4.0 (deel 6) - Foundation layer

  SAFe 4.0 leunt op fundamenten zoals Lean and agile leaders en Communities of Practice, maar ook Core values en SAFe principles. Brian Teunissen licht deze toe.

  Lees verder