Opleidingen Informatiebeveiliging en risicomanagement

Je bent op zoek naar een cursus of opleiding in informatiebeveiliging (IB). Misschien wil je een carrière in de IB starten of ben je gewoon op zoek naar basiskennis of verdieping. Met het enorme cursusaanbod in de markt zit je wel gelijk met een keuzeprobleem. Het portfolio van cibit academy kan je vraag invullen, variërend van korte cursus en opleidingsprogramma tot internationaal erkende certificering.

Hieronder leggen we de mogelijkheden uit. 

Korte introductie of verdieping

Onze opleidingen en cursussen geven overzicht en verdieping over de breedte van het vakgebied. Voor een beknopt overzicht over alle onderwerpen, volg je de cursus Introductie in de informatiebeveiliging. In de overige opleidingen en cursussen gaan we de diepte in op specifieke onderwerpen en (sub)disciplines van informatiebeveiliging, zoals risicomanagement, wetgeving, architectuur, ISO27001 en NEN7510.

Opleiding voor een carrière in de informatiebeveiliging

De behoefte aan gekwalificeerde informatiebeveiligers blijft groeien. cibit academy biedt daarom een opleidingsprogramma, gebaseerd op onderzoek door het Platform voor Informatiebeveiliging. In het programma Information Security Architect leer je hoe je technische kaders stelt en onderbouwde technische keuzen maakt. Het programma is samengesteld uit een reeks van 5-daagse opleidingen, aangevuld met werkopdrachten en afrondend diploma.
Twijfel je of dit opleidingsprogramma bij je past? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Certificering van professionals

Werkgevers en opdrachtgevers hebben behoefte aan iets kwantificeerbaars en controleerbaars, om je kennis en ervaring als professional te beoordelen. De (ISC)²-certificeringen, zoals CISSP, maken bestaande kennis en ervaring objectief aantoonbaar door een internationaal erkende organisatie. Een waardige en waardevolle titel voor professionals met minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
Voor behoud van je certificaat is het belangrijk om erkende bijscholing te volgen. Al onze opleidingen en cursussen zijn erkend voor onderhoud van je certificering.

informatiebeveiliging, cartoon door Maarten Wolterink

[klik op de cartoon om 'm te vergroten]

Als enige Nederlandse aanbieder verzorgt cibit academy de officiële certificeringsopleidingen van het internationaal erkende (ISC)2, meest bekend van de CISSP certificering.

Aanbod opleidingen:

Voor de realisatie van informatiebeveiliging vervult de Information Security Architect een sleutelrol bij de borging van beveiliging in het IT landschap en als sparringspartner van de Information Security Officer. Wil jij die rol in jouw organisatie? Volg dan dit opleidingsprogramma.
Opzetten van informatiebeveiligingsprocessen binnen je organisatie? Sturen op informatiebeveiliging? Gebruik maken van modellen en standaarden zoals ISO27001, NEN7510, CobiT, etc? Waar te beginnen en wat te verwachten? Je zoekt een opleiding die je helpt om informatiebeveiliging deugdelijk in te richten en op draaiend te houden, ook in de ogen van de auditor die dadelijk voor je deur staat.
In beveiliging, projectmanagement en beheer komt steeds meer nadruk te liggen op risicomanagement. Maar hoe doe je dat dan? Wat maakt een risicoanalyse of risicomanagementproces goed of slecht? En als je tot passende maatregelen komt, weet je dan zeker dat risico’s voldoende onder controle blijven? De praktijk leert dat voor een goede risicobeheersing véél meer kennis en vaardigheden nodig zijn dan het simpelweg kunnen uitvoeren van een methodiek.
In de opleiding Architectuur van Informatiebeveiliging komt alles aan de orde wat specifiek van belang is voor de architect die zich bezighoudt met informatiebeveiliging.
In deze opleiding komt alle kennis aan bod om informatiebeveiliging in te zetten in je eigen praktijk, ongeacht je rol als informatiebeveiliger.
Privacy krijgt steeds meer media-aandacht, ook wordt het onderwerp steeds vaker op de politieke agenda gezet. Dat er wettelijke regels zijn rondom de verwerking van persoonsgegevens weet u natuurlijk al lang, maar weet u ook waarom u privacy moet beschermen? Weet u bijvoorbeeld welke persoonsgegevens u verzamelt en hoe deze beveiligd zijn? Hoe lang u de persoonsgegevens bewaart en aan wie u ze verstrekt? En weten uw medewerkers dit ook? Als u dat niet of niet helemaal zeker weet, verwerkt u de persoonsgegevens mogelijk in strijd met de wet en dat is een risico.
In kleine begrijpelijke stappen wordt uitgelegd waar het bij informatiebeveiliging (IB) om gaat en welke standaarden er worden gebruikt in het bedrijfsleven, overheden, non-profit en de zorgsector.
Een belangrijke randvoorwaarde bij het werken in de informatiebeveiliging zijn de juridische kaders die - in het bijzonder voor dit vakgebied - gelden. Professionals kunnen belangrijke voordelen behalen wanneer zij rekening houden met de verregaande mogelijkheden die ICT biedt.
Je organisatie maakt gebruik van cloud computing of gaat dat doen. Maar zijn de beveiligingsrisico's voldoende onder controle? Deze eendaagse cursus geeft je een overzicht van de risico's van de inzet van cloud computing en de oplossingen die je organisatie daarbij kan overwegen.
Certified Information Systems Security Professional (CISSP) is internationaal een van de belangrijkste certificeringen in het vakgebied. Het volgen van deze intensieve informatiebeveiliging opleiding is de ideale voorbereiding op de meest gewilde en internationaal erkende CISSP-certificering.
Ben jij CISSP-gecertificeerd en wil jij jouw kennis verdiepen op het gebied van ontwerp en implementatie van oplossingen en technologieën? Volg de ISSAP security architecture-training van (ISC)2.
CSSLP staat voor Certified Secure Software Lifecycle Professional. Het toont deskundigheid en ervaring aan op de zeven domeinen rond het thema secure software development. Internationaal is het een van de belangrijkste certificeringen op dit gebied. Met deze opleiding vergroot je je kennis over best practices en standaarden voor het verhogen van het veiligheidsniveau van software.
Sinds 2001 werkt cibit academy in Nederland exclusief samen met de Amerikaanse organisatie (ISC)², onder meer bekend van de CISSP-titel. Op dit moment dragen in Nederland ruim 1.000 security-professionals de CISSP-titel en is CISSP de standaard op het gebied van information security certificering. Verdiep, als CISSP-gecertificeerde, je kennis op het gebied van information security management met de ISSMP information security training.
CISSP is hét certificaat voor de ervaren security professional. Om ook aan de behoefte van beginnende security professionals tegemoet te komen, is het SSCP-curriculum (Systems Security Certified Practitioner) ontworpen. Bovendien biedt SSCP juist voor hen zonder specifieke security-achtergrond een ideale opleiding en certificering om op een herkenbaar niveau security-kennis te beheersen.
Ben je werkzaam in de informatiebeveiliging en wil je je gaan toeleggen op het gebied van digitaal forensisch onderzoek? Volg dan de CCFP-training van (ISC)² en laat zien dat je over relevante forensische opsporingstechnieken en ervaring beschikt door het behalen van het internationaal erkende CCFP-certificaat.
Vergroot je kennis over best practices en standaarden voor het beveiligen van persoonlijke, medische informatie. Met een HCISPP-certificaat toon je bovendien op een objectieve manier aan dat je deskundig bent en ervaring hebt op het gebied van informatiebeveiliging in de gezondheidszorg.

Vragen over het informatiebeveiliging-opleidingsaanbod? Bel voor informatie en opleidingsadvies: 030-230 89 00.