Wat is nieuw in SAFe 4.5

Het zal je wellicht niet ontgaan zijn, de nieuwe SAFe versie is onlangs gelanceerd en bevat een aantal interessante toevoegingen en verbeteringen. Lees hieronder over de meest prominente wijzigingen en bekijk ons opleidingen aanbod.

 • SAFe ondersteunt vier configuraties, van eenvoudig tot zeer geavanceerd; van essential, een vereenvoudigd startpunt voor organisaties die zo snel mogelijk willen beginnen met het uitvoeren en realiseren tot en met Full SAFe, die verschillende mate van organisatorische omvang en complexiteit behandelen.
 • Er is guidance gekomen voor snelle innovatie met de Lean Startup Cycle en Lean UX waarmee feedback zo vroeg mogelijk wordt geïntroduceerd in het ontwikkelingsproces zodat het gebruikt kan worden om ideeën uit te proberen en de besluitvorming te versnellen.
 • Er is guidance op het gebied van DevOps bijgekomen om het proces van het ontwikkelen en leveren van software in operationele systemen te optimaliseren.
 • De laatste versie bevat verbeterde begeleiding door middel van het nieuw stappenplan voor de implementatie van SAFe.
 • SAFe 4.5 is volledig compatibel met eerdere versies. Organisaties kunnen overstappen naar de nieuwe versie en profiteren van de nieuwe functies zonder aanzienlijke gevolgen voor de huidige implementatie.Geïnteresseerd in meer kennis over SAFe? Volg de opleiding Leading SAFe ®4.5


DEEL DIT ARTIKEL
VOLG ONZE BLOGS

Gerelateerde blog artikelen

 • Raising the bar for the Agile Requirements Practitioner

  Scrum beschrijft WIE WAT doet en WANNEER, maar niet HOE. Moet je dan telkens opnieuw verzinnen hoe je omgaat met requirements? Ruud Bruls, docent van de sterk vernieuwde opleiding Agile Requirements Practitioner, geeft zijn visie.

  Lees verder
 • ​Get Agile Business Analyst!

  Organisaties die business analyse hebben geïnstitutionaliseerd binnen informatiemanagement afdelingen worstelen met hun positionering binnen Agile. Dit whitepaper is tot stand gekomen na verschillende interviews van Agile coaches, business analisten en product owners.

  Lees verder
 • Meer agility door samenwerking op managementniveau

  "Ik heb gezien hoe de managers vanuit verschillende business units door bovenstaande interventies hebben geleerd dat als ze beter samenwerken. Waar ze eerder nog de teams bevalen dat het gehele “project” in een bepaalde periode geïmplementeerd moesten zijn, stonden ze een paar maanden later gezamenlijk voor het planbord", blogt Ruud Bruls.

  Lees verder