inspearit

cibit academy is het opleidingsmerk van inspearit, een internationale IT-adviesorganisatie met veel vooraanstaande klanten in tal van sectoren. De projecten van inspearit hebben vaak directe impact op de bedrijfsvoering. Door bijvoorbeeld IT-landschappen flexibel te maken en IT-processen agile, vergroten we de kracht van organisaties om in te spelen op veranderingen. Op kansen inspelen, maar ook omgaan met bedreigingen.Agile werken

Agile werken

Nadat wereldwijd de Scrum teams als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten, lopen vele bedrijven aan tegen de belemmering dat de klassieke besturing hier niet meer op past. Dit zorgt nu voor een grote vraag naar ‘Scaling Agile’, het bedrijfsbreed doorvoeren van agile werken. Dit raakt echter alles: van organisatiestructuur tot cultuur, architectuur, leiderschap, eigenaarschap, besturing, HR, Finance, etc. Het invoeren van ‘Enterprise Agility’ houdt een complete organisatieverandering in, die topprioriteit moet zijn op de agenda van het management. Maar hoe pak je dat aan?

Lees verderIT Security

Veel organisaties maken zich zorgen over de bedreigingen die de digitalisering van onze samenleving met zich meebrengen. Is mijn organisatie kwetsbaar voor een DDos aanval? Is mijn maatwerk-applicatie bestand tegen hackers? Kan ik met mijn gegevens naar de Cloud? Wat moet ik met ontwikkelingen als het IoT (Internet of Things)? Internationale en nationale standaarden als ISO27001, NEN7510, COBIT en OWASP bieden houvast, maar geven vaak niet een concreet antwoord op bovenstaande vragen.

Lees verderArchitectuur

Organisaties moeten alert reageren en schaarse middelen slim inzetten. Vooral nu. IT kan een drijvende kracht zijn, maar ook een blok aan het been. Architectuur helpt, u kunt er IT mee afstemmen op de business. Of juist afgestemd houden. Essentieel voor beslissingen over IT-investeringen, strategische veranderingen en innovaties. Toch blijkt de praktijk weerbarstig. Vaak verliezen architecten zich in methoden en technieken en vergeten goed te communiceren.

Lees verder