Adri Fijneman

Sleutelwoorden in Adri’s profile zijn innovatief, creatief, onconventioneel, analytisch en mens-georiënteerd. Gefocust op wat gedaan moet worden, nauw samenwerken met zijn collega’s, is wat hem het meest boeit. Hij wil inspireren en geïnspireerd worden. De organisatie en facilitering van werk (processen) in organisaties, met aandacht voor de mensen, vernieuwing en verbetering, fascineert hem.

Voor Adri zijn omgevingen waar gebouwd wordt aan de best mogelijke uitvoering, en die bereid zijn tot verandering, bijzonder stimulerend. Hij zoekt altijd naar mogelijkheden, geeft positieve feedback en maximale ondersteuning. Zijn basishouding is om te motiveren en stimuleren. Hij hoort liever “dat kan toch beter” dan “het gaat goed zo hè”.

Beheersing van bedrijfsvoering en processen, gerelateerd aan hun omgeving, en bekeken op een integrale en kwaliteit georiënteerde wijze, heeft Adri altijd geïnteresseerd. Voor maximaal resultaat richt hij zich op Continuous Delivery, gebaseerd op Lean, Agile/Scrum en SAFe, gefaciliteerd door de juiste middelen en besturing. Hierbij richt hij zich op effectiviteit door modellering van de bedrijfsvoering en efficiency door motivatie. Voor hem zijn deze twee onlosmakelijk verbonden en vraagt het om communicatie over de visie en doelen (effectief) en de gewenste inspanning en richting (efficiënt). En bovenal, ‘zijn het de mensen die het werk maken’.

Ongeveer 30 jaar in IT gerelateerde functies en rollen. Zoals ontwikkelaar, projectleider, afdelingshoofd, kwaliteit- en procesmanager, auditor, adviseur, trainer en coach.

Werkend voor een scale aan organisaties. Zoals in IT dienstverlening, Productie Multinationals, Agrarica, Academische gezondheidszorg, Financiële dienstverlening en consultancy.

  • Agile/Scrum ontwikkeling (Scrum, Kanban, team en management coaching).
  • Scaling Agile ontwikkeling in grote organisaties (SAFe, Spotify model).
  • Kwaliteit- en proces management (CMMi, ITIL).
  • Agile enterprise (Finance, HRM, Operations).
 • De professionals en de teams die inspiratie en motivatie halen uit Agility. De managers en de organisaties die kiezen voor Lean/Agile ontwikkeling en professionaliteit en zelforganisatie bevorderen.

  De positieve feedback uit training en coaching activiteiten. De teams en organisaties zien groeien in werkenergie en resultaat. De hulp die ik kan bieden in groeiende effectiviteit en efficiency.

  Mijn collega’s bij inspearit en in opdrachten die de Agile gedachte, werkwijze, trainingen, middelen en tools in hun dagelijks werk uitdragen, ontwikkelen en verbeteren.

  1. Training Leading SAFe® 4.5
  2. Cursus Agile HR
  3. Cursus Agile & Scrum essentials
  4. Training SAFe® 4.5 for Teams
  5. Training SAFe® 4.5 Product Owner / Product Manager
  6. Certified SAFe Professional