Verstuur
Opleiding Management van informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging opleiding

Ben je verantwoordelijk voor het opzetten of auditen van informatiebeveiligingsprocessen binnen je organisatie? Moet je gaan sturen op informatiebeveiliging? Of wil je gebruik maken van modellen en standaarden zoals ISO27001, NEN7510, CobiT, etc.? Deze opleiding helpt je om informatiebeveiliging deugdelijk in te richten en draaiend te houden, ook in de ogen van de audit(or) die dadelijk voor je deur staat.

Kennis én vaardigheden

Binnen onze 3-daagse opleiding Management van informatiebeveiliging bieden we de kennis en vaardigheden aan, die nodig zijn om managementprocessen voor informatiebeveiliging te implementeren. ISO27001, NEN7510, ISO27799, CobiT en aanverwante raamwerken komen allemaal aan de orde. Je leert de principes van de standaarden en hun onderlinge relaties. Daardoor ben je in staat om ieder willekeurig raamwerk te doorgronden en te implementeren. Door de interactieve opzet van de opleiding oefen je de kritische vaardigheden voor je rol als security officer, security manager of specialist.

Audits overleven

Naast een uitleg hoe je zelf audits uitvoert, wordt ook aandacht besteed aan de rol van de externe auditor. Aan de hand van cases leggen we uit hoe een certificering in zijn werk gaat en waar op wordt gelet bij de beoordelingen. Na de opleiding beschik je over waardevolle kennis over audits en het doorlopen van een certificeringstraject.

Gegeven door (ISC)²-gecertificeerde consultants

De opleiding wordt verzorgd door (ISC)²-gecertificeerde consultants die werkzaam zijn in de informatiebeveiliging en daar hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Vanuit een pragmatische aanpak leggen zij uit hoe je processen kunt implementeren of verbeteren. Ook leggen ze uit wat de valkuilen daarbij zijn.

Doelgroep Cursus informatiebeveiliging

Deze opleiding is gericht betrokkenen bij het managen van informatiebeveiliging en compliance, zoals Information Security Officers (ISO's) en medewerkers die verantwoordelijk zijn voor quality control, internal control of interne audits en hun kennis willen verdiepen. Vanwege de praktische aard van de opleiding is deze natuurlijk ook geschikt voor informatiebeveiligingsspecialisten die management van informatiebeveiliging en compliance professioneel willen aanpakken.

Voorkennis

We verwachten dat je beschikt over basale kennis van informatiebeveiliging, management van processen en auditing.

Optionele certificering en accreditatie

Een werkopdracht en/of een examen kan een onderdeel zijn van deze opleiding. Om als cibit academy Certified IB Manager aangemerkt te worden moet je een digitaal examen afleggen en een praktische werkopdracht uitvoeren.

Het examen is een online test waarin op kennis wordt getoetst. In de werkopdracht pas je de geleerde stof toe op je eigen praktijk. Naast de praktische waarde voor je eigen organisatie, worden de resultaten beoordeeld door de docent van cibit academy en tellen ze mee voor als CPE's bij je (ISC)²-certificatie.

Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

 • Opleidingsduur 3 dagen
 • Locatie Bilthoven
 • Kosten € 1.875,00
 • Volgende startdatum 24-05-2018
 • Lestijden van 09:30 tot 17:00

Reviews

 1. M. van Barneveld - Rabobank

  Zeer kundige presentatie, goed inlevingsvermogen. Trainer geeft op het juiste moment de goede voorbeelden.

  10
 • Het opleidingsprogramma

  Dag 1: Informatiebeveiliging, risicomanagement en awareness – In dag 1 behandelen we de belangrijkste voorwaarden voor informatiebeveiliging. Naast de basisbegrippen van informatiebeveiliging wordenrisicomanagement en awareness behandeld. Immers risicomanagement vormt de basis voor informatiebeveiliging. Later op de dag gaan we in op het creëren van awareness binnen de organisatie door middel van bewustzijnsprogramma's. Hiervoor bieden we je praktische tips en tricks.

  Dag 2: ISMS en inrichting van informatiebeveiliging – dag 2 gaat dieper in op het in dag één gelegde fundament. Dit doen we door ruime aandacht te schenken aan het in ISO27001 beschreven ISMS (Information Security Management System). Ook komen de specifieke uitwerkingen van de ISO27000-familie aan de orde en behandelen we sector specifieke uitwerkingen zoals NEN7510 (zorgsector), BIR (Rijksoverheid), BIG(gemeenten) en BIWA (waterschappen). Aansluitend op de inrichting van het ISMS, bespreken we praktische stappen voor het invoeren van de gekozen standaard. We gaan uitgebreid in op het invoeren van één van de belangrijkste beveiligingsprocessen: security incident management.

  Dag 3: Governance, Internal control & compliance – In dag 3 leggen we aan de hand van CobiT uit hoe governance kan worden ingeregeld. Door bedrijfsdoelen te vertalen naar prestatie-indicatoren ben je in staat om intern te rapporteren over de actuele effectiviteit van informatiebeveiliging binnen je organisatie. Hierbij worden de perspectieven van interne controle, auditing, compliance en certificering behandeld.

  • Lichting 1 (09:30 - 17:00):
   • don 24 mei 2018
   • don 31 mei 2018
   • don 07 jun 2018
  • Lichting 2 (09:30 - 17:00):
   • vrij 12 okt 2018
   • vrij 19 okt 2018
   • vrij 26 okt 2018
 • De kosten van deze opleiding bedragen:

  € 1.875,00

  Dit bedrag is vrijgesteld van BTW en verder all-in, dus inclusief lesmateriaal, catering e.d.

ADVIES NODIG?

Laat je nummer achter, wij bellen je!
Of bel ons op 030 - 230 89 00

DEEL DEZE OPLEIDING

Ontdek je leerpad
Selecteer eerst een waarde