Verstuur
Opleiding SSCP information security

Opleiding SSCP

CISSP is hét certificaat voor de ervaren security consultant of manager. Om tegemoet te komen aan de behoefte van de technische IT professionals die enkele jaren ervaring hebben op het gebied van IT Security, is het SSCP-curriculum (Systems Security Certified Practitioner) ontworpen.

Internationale standaard voor Information Security Practitioners

Het SSCP is ontworpen als een internationale standaard voor Information Security Practitioners. En richt zich op de uitvoering en implementatie van security beleid en maatregelen.

Voor de IT-professional

IT-professionals die beschikken over enkele jaren ervaring met IT security op het gebied van netwerk- of systeembeheerder, software ontwikkeling, of database beheer met hbo-werk- & denkniveau en algemene ICT-kennis.

Waardevol SSCP-certificaat met titel

Na het succesvol afronden van het SSCP information security-examen ontvang je een certificaat. Heb je daarbij minimaal een jaar informatiebeveiliging werkervaring dan heb je recht op het voeren van de SSCP-titel achter je naam. Een professionaliseringskenmerk dat je herkenbaar maakt in de markt.

CPE Credits

De titel verleng je elke drie jaar. Hiervoor verzamel je 60 zogenaamde 'CPE Credits'. Deze behaal je door het volgen van opleidingen, het bezoeken van relevante seminars, het verzorgen van onderwijs en het schrijven van artikelen.

De SSCP opleiding is de opstap naar de CISSP-certificering

SSCP kan uitstekend dienen als opstap naar een CISSP-certificering. Het biedt een goede basis en geeft bovendien een jaar vrijstelling op de werkervaringseis van vijf jaar die geldt voor CISSP.

Waarom kies je voor deze SSCP-training?

 • compleet overzicht met de laatste ontwikkelingen in een beknopte tijd
 • theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden
 • verzekerd van een optimale voorbereiding op het examen dankzij ervaren, SSCP-gecertificeerde (ISC)² topdocenten
 • cibit academy is door ICT'ers gekozen tot beste opleider
 • je behaalt het waardevolle SSCP-certificaat

Deelnemen aan het SSCP-examen

De examens zijn computer based en dienen zelf door de cursist aangevraagd te worden via PearsonVUE. Het examen maakt geen onderdeel uit van de training. De examens kunnen het hele jaar door worden afgenomen.

Deze opleiding zal in het Nederlands gegeven worden waarbij gebruik gemaakt wordt van de Engelse terminologie. Hierdoor zijn diepgaande inhoudelijke discussies over het onderwerp mogelijk. Uiteraard is het examen Engelstalig.

 • Locatie Bilthoven
 • Kosten € 3.195,00

Reviews

 1. Rineke Hemminga - Belastingdienst

  Knap om het tempo er in te houden aangezien het toch veel zenden is. De docent deed dit op een goede manier.

  8
 2. Carlo Cozzi - TU Delft

  Effectieve en goed gestructureerd lesdag. Docent was kundig en aangenaam om naar te luisteren.

  8

ADVIES NODIG?

Laat je nummer achter, wij bellen je!
Of bel ons op 030 - 230 89 00

DEEL DEZE OPLEIDING

Ontdek je leerpad
Selecteer eerst een waarde