Training met impact

Of schrijf je direct in
Ontdek je leerpad
Selecteer eerst een waarde
Incompany
 • 1 - Kies een thema
 • Agile & Scrum
 • Business Intelligence
 • Digital Strategy
 • IT Security
 • Architectuur
 • 2 - Maak je keuze
  1. Training Leading SAFe® 4.5
  2. Cursus Scrum Master
  3. Cursus Scrum Product Owner
  4. Cursus Advanced Scrum Master
  5. ​Cursus Advanced Scrum Product Owner
  6. Cursus Agile requirements practitioner
  1. Opleiding Business Intelligence & Analytics
  2. Professionaliseringstraject Certified business intelligence professional (CBIP)
  3. Cursus Modelleren voor Datawarehousing
  4. Certified Business Intelligence Professional (CBIP) examen training
  5. Examen Certified Business Intelligence Professional (CBIP)
  6. Opleiding Data Intelligence
  1. Opleiding Digitale business innovatie & transformatie
  2. Opleiding Business IT-strategie & informatieplanning
  3. Opleiding Financieel management van IT
  4. Summer Special Design Thinking
  5. Summer Special Artificial Intelligence in de Digitale Enterprise
  1. Opleiding CISSP information security
  2. Opleiding CCSP cloud security
  3. Cursus Introductie in de informatiebeveiliging
  4. Opleiding Risicomanagement voor IT professionals
  5. Opleiding Management van informatiebeveiliging
  6. Cursus Security by Design - Threat modeling
  1. Opleiding IT-architectuur in de praktijk
  2. Opleiding Enterprise-architectuur
  3. Opleiding Cloud computing onder architectuur
  4. Opleiding Communiceren en visualiseren architectuur
  5. Training Hybrid Cloud
  6. Opleiding Architectuur en informatiebeveiliging
 • Alle opleidingen
 • 3 - Bekijk de opleiding
  1. Training Leading SAFe® 4.5

   Bij veel organisaties wordt ervaring opgedaan met Scrum. Vaak stuiten agile teams op grenzen doordat de rest van de organisatie nog niet agile is ingericht. Vooral op het gebied van de klassieke (Prince2) besturing van de IT. Er valt veel winst te behalen als de hele voortbrengingsketen wordt geoptimaliseerd en de Value Stream als geheel op elkaar is afgestemd.

   Meer informatie
  2. Cursus Scrum Master

   In projecten wordt steeds vaker voor een agile of Scrum aanpak gekozen. Sneller en goedkoper betere systemen realiseren is het doel. Evenals een optimale aansluiting bij de wensen van de opdrachtgever. De Scrum Master helpt het team om steeds meer agile te worden. Hij faciliteert de teamsessies en is actief op zoek naar belemmeringen en risico’s. Wil je inzicht en vaardigheid? De valkuilen van Scrum voorkomen? Volg dan deze Scrum Master cursus, je bent dan in staat Scrum succesvol toe te passen in projecten.


   Meer informatie
  3. Cursus Scrum Product Owner

   In de populaire Scrum-aanpak heeft de opdrachtgever, in de rol van Product Owner, een cruciale rol. Hij stelt namelijk de requirements vast en licht ze toe, bepaalt prioriteiten en accepteert uiteindelijk ook elk deelproduct. Wil je inzicht en vaardigheid om succesvol te zijn als Product Owner? Volg dan deze cursus.


   Meer informatie
  4. Cursus Advanced Scrum Master

   Je werkt al een tijdje als Scrum Master. Je kent de technieken en weet jouw verantwoordelijkheden. Nu is het tijd om te werken aan de vaardigheden die jou tot een echte ‘master’ maken: de energie en betrokkenheid in het team en bij de klant hoog houden; gezamenlijk leren; effectief communiceren.

   Meer informatie
  5. ​Cursus Advanced Scrum Product Owner

   In deze cursus leer je om als Product Owner kwalitatief betere beslissingen te nemen om beter aan te sluiten bij de dagelijkse dynamiek van de business en als sparring partner op te treden voor zowel business als IT.

   Meer informatie
  6. Cursus Agile requirements practitioner

   Op het juiste moment voldoende aandacht besteden aan requirements blijft ook in Agile projecten een sleutel tot succes. Maar juist in de manier waarop en de timing zitten genoeg verschillen. En die verschillen komen in de oefeningen van deze cursus uitgebreid aan bod.

   Meer informatie
  7. Training IREB certified professional for requirements engineering (CPRE)

   Het eenduidig definiëren en bijhouden van wensen en eisen is cruciaal voor elk ontwikkelproject. De kwaliteit van requirements engineering voorspelt namelijk in hoge mate het succes. Doe in drie achtereenvolgende dagen alle benodigde basiskennis van het vakgebied op. En sluit af met het CPRE examen dat leidt tot het internationaal erkende IREB certificaat.

   Meer informatie
  8. Training IREB CPRE Advanced – Modelleren

   Met deze training gaat de requirementsanalist dieper in op kennis en de vaardigheden van het modelleren van requirements die in het Foundation level zijn opgedaan.

   Meer informatie
  9. Training IREB Advanced – Elicitation & Consolidation

   Met deze module gaat de requirementsanalist dieper in op kennis en de vaardigheden van het eliciteren, valideren en onderhandelen die in het Foundation level zijn opgedaan.

   Meer informatie
  10. Cursus Agile & Scrum essentials

   IT-organisaties kiezen ervoor om projecten Agile aan te pakken, om sneller en goedkoper betere systemen te realiseren. Sta je voor de keuze van een framework en wil je een genuanceerd beeld waarin ook de valkuilen van Agile werken worden behandeld? Door deze cursus te volgen weet je wat Agile onderscheidt van traditionele aanpakken en begrijp je de essentie van agility.

   Meer informatie
  11. Cursus Architectuur en agility

   Agile en Architectuur: hoe maak je dat tot een combinatie die elkaar versterkt? Deze cursus gaat in op de schijnbare tegenstellingen, de valkuilen en de voordelen van een geslaagde combinatie. Je leert in korte tijd wat de essentie is van architectuur op een agile manier. Hoe je als architect acteert en waarde toevoegt in agile development teams, hoe je de organisatie ondersteunt om agile te worden, en – last but not least – hoe je de architectuurfunctie zelf meer agile kunt maken.

   Meer informatie
  12. Opleiding Agile Enterprise

   Veel organisaties zijn bezig met het implementeren van een agile werkwijze. Hoewel dit kansen biedt tot snelle time-to-market en hogere productiviteit, stuiten agile teams op grenzen die buiten hun invloedssfeer liggen, omdat de rest van de organisatie nog niet agile is ingericht.

   Meer informatie
  13. Training SAFe® 4.5 for Teams

   In twee dagen leer je het Scaled Agile Framework kennen evenals de Lean principes en software engineering practices die je nodig hebt om Scrum effectief op te schalen naar business niveau.

   Meer informatie
  14. Training SAFe® 4.5 Advanced Scrum Master

   In twee dagen krijg je een verdieping op je Scrum Master rol die ingaat op de context van het Scaled Agile Framework. Daar waar Scrum zich puur bezighoudt met een enkel team, zal een Scrum Master in een SAFe context ook veel activiteiten buiten zijn team om en samen met andere teams moeten ondernemen.

   Meer informatie
  15. Training SAFe® 4.5 Product Manager / Product Owner

   In twee dagen leer je het Scaled Agile Framework kennen evenals de Lean principes en product owner practices die je nodig hebt om als Product Manager of Product Owner effectief te werken in een op SAFe® gebaseerde organisatie.

   Meer informatie
  16. Cursus Lean Foundation

   In één dag leer je van een praktijkgerichte docent de effectiviteit van Lean kennen, maar ook hoe je het Lean denken en de Lean technieken toepast op persoonlijk, team en organisatieniveau.

   Meer informatie
  17. Cursus Lean Practitioner

   In twee dagen leer je van een praktijkgerichte docent de effectiviteit en basisprincipes van Lean kennen en hoe je verschillende Lean technieken op individueel en team niveau kunt uitvoeren.

   Meer informatie
  18. Certified LeSS Practitioner Training NL

   Voor bedrijven die Scrum en Agile werken willen toepassen op grote schaal biedt LeSS (Large Scale Scrum) een oplossing dat in de praktijk is bewezen. LeSS biedt een raamwerk, regels en verschillende richtlijnen waarmee je goed en snel van start kunt. Anders dan voorschrijvende en grote alternatieven, schaalt LeSS Scrum tot honderden teams zonder het toevoegen van extra lagen, extra rollen en extra processen. LeSS betrekt de mensen zelf zodat ze deelnemen aan de LeSS adoptie en de benodigde veranderingen zelf creëren en daarmee ondersteunen.

   Meer informatie
  19. Cursus DevOps voor Dev- en Ops-engineers

   In twee dagen leer je van een praktijkgerichte docent niet alleen wat DevOps is, maar ook hoe je DevOps effectief implementeert in je organisatie en / of afdeling.

   Meer informatie
  20. Cursus DevOps voor Managers

   In een dag leer je van een praktijkgerichte docent de kracht van DevOps kennen, maar ook hoe je DevOps implementeert en hoe je effectief leiding geeft aan een DevOps-afdeling.

   Meer informatie
  21. Cursus Six Sigma Essentials

   In één dag leer je van een praktijkgerichte docent de Six Sigma methode en veelgebruikte Six Sigma technieken kennen en hoe je deze in relatie tot de methode worden uitgevoerd.

   Meer informatie
  22. Cursus Agile en Testen

   Steeds meer organisaties werken Agile, maar hoe kun je de kwaliteit van de software voldoende controleren en borgen? De traditionele tester is gewend aan gestructureerd en risico gebaseerd werken. Hoe gaat die tester optimaal functioneren in een Agile team en is er nog behoefte aan een testmanager en testplannen?

   Meer informatie
  23. Cursus Agile en Test Automation

   Het iteratief werken en de korte time-to-market vragen om een veelheid en snelheid aan testen die alleen nog met ondersteuning van de juiste tools kan worden gerealiseerd. In deze cursus word je bekend gemaakt met nut en noodzaak van testautomatisering bij Agile ontwikkelen en krijg je een beeld van de mogelijkheden en onmogelijkheden van enkele gangbare testtools.

   Meer informatie
  24. Cursus Performance Test Essentials

   IT Performance. Iedereen verwacht dat websites, applicaties en omgevingen snel zijn, maar wat is snel? Wat zit er allemaal achter deze veel besproken non-functional term ‘performance’. In deze tweedaagse cursus die door de Praegus Academy zelf is ontwikkeld, nemen we je mee in de complexiteit achter performance en het testen ervan. Natuurlijk gaan we het hebben over load en stress testen, maar er komt veel meer bij kijken!

   Meer informatie
  25. Cursus Performance Test Advanced

   Performance is een rekbaar begrip en het uitvoeren van performance testen wordt steeds ingewikkelder in de wereld van Big Data, IoT en security. In deze omgevingen is het uitvoeren van een betrouwbare test al complex te noemen, laat staan het analyseren en interpreteren van de resultaten.

   Meer informatie
  26. Implementing SAFe® 4.0 with SPC4 Certification

   This four-day course will prepare you to lead an enterprise Agile transformation by leveraging the Scaled Agile Framework® (SAFe®). You will learn how to effectively apply the principles and practices of SAFe, including training with SAFe courseware, and coaching teams, launching Agile Release Trains, and building and managing an Agile portfolio.

   Meer informatie
  27. Summer Special Introduction to Scaling

   Op 13 juli en 23 augustus organiseert cibit academy de Summer Special: Introduction to Scaling.

   Meer informatie
  1. Opleiding Business Intelligence & Analytics

   Leer hoe je Business Intelligence succesvol implementeert, effectief inzet en met Analytics meer waarde haalt uit je data. Verbeter zo de kwaliteit van de besluitvorming en de prestaties van je organisatie.

   Meer informatie
  2. Professionaliseringstraject Certified business intelligence professional (CBIP)

   Ontwikkel jezelf in de vakgebieden Business Intelligence (BI) en Data Intelligence. En maak je kennis zichtbaar door jezelf te laten certificeren als Certified Business Intelligence Professional (CBIP).

   Meer informatie
  3. Cursus Modelleren voor Datawarehousing

   Tijdens de cursus modelleren voor datawarehousing krijg je een overzicht van de basisprincipes van dimensioneel modelleren. Je leert hoe je een informatie-analyse uitvoert en hoe je deze, via een standaardmethode, omzet in ster- of sneeuwvlokschema's. Ook komen meer geavanceerde onderwerpen, zoals onvoorspelbaar diepe hiërarchieën en veel gemaakte fouten aan de orde.

   Meer informatie
  4. Certified Business Intelligence Professional (CBIP) examen training

   Certified Business Intelligence Professional (CBIP): een wereldwijd aan belang winnende en de enige onafhankelijke persoonscertificering voor business intelligence professionals.

   Meer informatie
  5. Examen Certified Business Intelligence Professional (CBIP)

   Wanneer je CBIP-gecertificeerd wilt worden, moet je minimaal 2 tot 4 jaar werkervaring hebben en dien je minimaal drie examens succesvol af te ronden.

   Meer informatie
  6. Opleiding Data Intelligence

   De opleiding Data Intelligence gaat verder waar Business Intelligence stopt. Je ervaart wat data voor een organisatie kan betekenen. Je krijgt inzicht in de kracht van data en hoe je daarmee om kan gaan. Transforming data with intelligence!

   Meer informatie
  7. Summer Special Artificial Intelligence in de Digitale Enterprise

   Op 13 juli en 23 augustus organiseert cibit academy de Summer Special: Artificial Intelligence in de Digitale Enterprise.

   Meer informatie
  1. Opleiding Digitale business innovatie & transformatie

   Google als een bank en Apple als autofabrikant: innovatieve technologie, klanten die altijd online zijn en disruptieve startups maken digitale transformatie tot dé prioriteit van bedrijven. Digitale transformatie brengt alle onderdelen van het bedrijf samen rondom één centrale doelstelling: gebruik maken van nieuwe technologieën om een nieuw, innovatief business model te ontwikkelen.

   Meer informatie
  2. Opleiding Business IT-strategie & informatieplanning

   Leer hoe je de business waarde van IT vergroot door het ontwikkelen van een krachtige business/IT-strategie en het inrichten van portfoliomanagement.

   Meer informatie
  3. Opleiding Financieel management van IT

   IT inzetten tot maximaal nut van de organisatie en haar klanten is wat iedereen wil. Maar hoe stuur je daar op en hoe stel je vast dat je dit nut hebt gemaximaliseerd?

   Meer informatie
  4. Summer Special Design Thinking

   Op 23 augustus organiseert cibit academy de Summer Special: Design Thinking

   Meer informatie
  5. Summer Special Artificial Intelligence in de Digitale Enterprise

   Op 13 juli en 23 augustus organiseert cibit academy de Summer Special: Artificial Intelligence in de Digitale Enterprise.

   Meer informatie
  1. Opleiding CISSP information security

   Certified Information Systems Security Professional (CISSP) is internationaal één van de belangrijkste certificeringen in het vakgebied. Het volgen van deze intensieve informatiebeveiliging opleiding is de ideale voorbereiding op de meest gewilde en internationaal erkende CISSP-certificering.

   Meer informatie
  2. Opleiding CCSP cloud security

   Certified Cloud Security Professional (CCSP) is een training van (ISC)² die samen met de Cloud Security Alliance (CSA) is opgezet. Met deze 5-daagse training wordt een perfecte voorbereiding voor het officiële examen gelegd en brede basis verkregen van cloud computing kennis.

   Meer informatie
  3. Cursus Introductie in de informatiebeveiliging

   In begrijpelijke stappen wordt uitgelegd waar het bij informatiebeveiliging (IB) om gaat en welke standaarden er worden gebruikt in het bedrijfsleven, overheden, non-profit en de zorgsector.

   Meer informatie
  4. Opleiding Risicomanagement voor IT professionals

   In beveiliging, projectmanagement en beheer komt steeds meer nadruk te liggen op risicomanagement. Maar hoe doe je dat dan? Wat maakt een risicoanalyse of risicomanagementproces goed of slecht? En als je tot passende maatregelen komt, weet je dan zeker dat risico’s voldoende onder controle blijven?

   Meer informatie
  5. Opleiding Management van informatiebeveiliging

   Ben je verantwoordelijk voor het opzetten of auditen van informatiebeveiligingsprocessen binnen je organisatie? Moet je gaan sturen op informatiebeveiliging? Of wil je gebruik maken van modellen en standaarden zoals ISO27001, NEN7510, CobiT, etc.? Volg dan deze opleiding!

   Meer informatie
  6. Cursus Security by Design - Threat modeling

   Threat modeling is een nieuwe naam voor wat we allemaal kennen uit ons dagelijks leven. Als er regen voorspeld wordt dan nemen we een paraplu mee als we naar buiten gaan. Als we in een buurt wonen waar veel ingebroken wordt dan installeren we een inbraakalarm in ons huis. We bedenken met welke bedreigingen we geconfronteerd worden en nemen zo nodig maatregelen.

   Meer informatie
  7. Cursus Wetgeving rond informatiebeveiliging

   Een belangrijke randvoorwaarde bij het werken in de informatiebeveiliging zijn de juridische kaders die - in het bijzonder voor dit vakgebied - gelden. Professionals kunnen belangrijke voordelen behalen wanneer zij rekening houden met de verregaande mogelijkheden die ICT biedt.

   Meer informatie
  8. Opleiding Architectuur en informatiebeveiliging

   Tijdens deze opleiding leer je welke raamwerken je kunt gebruiken en hoe je informatie vanuit de architectuur voldoende kunt beveiligen. Ook heel praktische zaken komen aan bod, zoals het gebruik van encryptie en het omgaan met ontwikkelingen als Cloud Computing.

   Meer informatie
  9. Opleiding SSCP information security

   CISSP is hét certificaat voor de ervaren security consultant of manager. Om tegemoet te komen aan de behoefte van de technische IT professionals die enkele jaren ervaring hebben op het gebied van IT Security, is het SSCP-curriculum (Systems Security Certified Practitioner) ontworpen.

   Meer informatie
  10. Opleiding ISSMP information security

   Sinds 2001 werkt cibit academy in Nederland exclusief samen met de Amerikaanse organisatie (ISC)², onder meer bekend van de CISSP-titel. Op dit moment dragen in Nederland ruim 1.800 security-professionals de CISSP-titel en is CISSP de standaard op het gebied van information security certificering. Verdiep, als CISSP-gecertificeerde, je kennis op het gebied van information security management met de ISSMP-training.

   Meer informatie
  11. Opleiding ISSAP security architecture

   Verdiep, als CISSP-gecertificeerde, je kennis op het gebied van Information Security Architecture met de ISSAP-training.

   Meer informatie
  12. Opleiding CSSLP information security

   CSSLP staat voor Certified Secure Software Lifecycle Professional. Het toont deskundigheid en ervaring aan op de zeven domeinen rond het thema secure software development. Internationaal is het een van de belangrijkste certificeringen op dit gebied. Met deze opleiding vergroot je je kennis over best practices en standaarden voor het verhogen van het veiligheidsniveau van software.

   Meer informatie
  13. Opleiding Healthcare Information Security and Privacy Practitioner (HCISPP)

   Vergroot je kennis over best practices en standaarden voor het beveiligen van persoonlijke, medische informatie. Met een HCISPP-certificaat toon je bovendien op een objectieve manier aan dat je deskundig bent en ervaring hebt op het gebied van informatiebeveiliging in de gezondheidszorg.

   Meer informatie
  14. Cursus Identity Management & Access Control (zelfstudie)

   Een complete cursus over het beheren, beveiligen en controleren van digitale identiteiten en toegangsrechten in uw organisatie.

   Meer informatie
  15. Cursus Cyber Security Fundamentals - CSX (zelfstudie)

   Deze diepgaande Nederlandstalige Cyber Security cursus leidt tevens op voor het allernieuwste Cyber Security Fundamentals (CSX) Certificaat van ISACA.

   Meer informatie
  16. Cursus CRISC - IT Risk Management (zelfstudie)

   De enige schriftelijke Nederlandstalige cursus (plus examentraining) die opleidt voor de allernieuwste titel 'Certified in Risk and Information Systems Control (CRISC)' van ISACA


   Meer informatie
  1. Opleiding IT-architectuur in de praktijk

   Leer in 5 dagen het vak van architect pragmatisch en effectief in te vullen. Maak kennis met de belangrijkste concepten, methoden en technieken.

   Meer informatie
  2. Opleiding Enterprise-architectuur

   Je leert hoe je als enterprise architect effectief de ambitie van jouw organisatie te operationaliseren door de vertaling te maken van strategie naar uitvoering. Met richtinggevende principes, aansprekende visualisaties en vooral een persoonlijke en agile benadering zul je in staat zijn om richting te geven aan de ontwikkeling van je organisatie.

   Meer informatie
  3. Opleiding Cloud computing onder architectuur

   Hoe kun je grip houden op al die veranderingen die vanuit de cloud op je af komen, zoals Cloud Storage, Cloud Computing, Big Data en The Internet of Things? In deze praktijkgerichte opleiding leer je cloud services op waarde te schatten en in te zetten.

   Meer informatie
  4. Opleiding Communiceren en visualiseren architectuur

   Laat zien wat je te zeggen hebt. Formele modellen en documentatie worden in de praktijk slecht begrepen en nauwelijks gelezen door beslissers, gebruikers en andere belanghebbenden. In deze opleiding leer je hoe je hen inzicht geeft in deze complexe materie om zo je invloed te vergroten.

   Meer informatie
  5. Training Hybrid Cloud

   Tijdens de Hybrid Cloud Training leer je wat het inhoudt om zelf een hybride cloud te ontwerpen en te bouwen. Je gaat ervaren hoe verschillende clouds werken en hoe je deze (geautomatiseerd) kunt aansturen.

   Meer informatie
  6. Opleiding Architectuur en informatiebeveiliging

   Tijdens deze opleiding leer je welke raamwerken je kunt gebruiken en hoe je informatie vanuit de architectuur voldoende kunt beveiligen. Ook heel praktische zaken komen aan bod, zoals het gebruik van encryptie en het omgaan met ontwikkelingen als Cloud Computing.

   Meer informatie
  7. Cursus Architectuur en agility

   Agile en Architectuur: hoe maak je dat tot een combinatie die elkaar versterkt? Deze cursus gaat in op de schijnbare tegenstellingen, de valkuilen en de voordelen van een geslaagde combinatie. Je leert in korte tijd wat de essentie is van architectuur op een agile manier. Hoe je als architect acteert en waarde toevoegt in agile development teams, hoe je de organisatie ondersteunt om agile te worden, en – last but not least – hoe je de architectuurfunctie zelf meer agile kunt maken.

   Meer informatie
  8. Kernopleiding Architectuur

   Je krijgt les in IT-architectuur vanuit een breed perspectief. Je volgt drie opleidingen, die samen het gehele speelveld afdekken van de allround architect anno nu, zodat je op organisatie-breed niveau onderscheid kunt maken.

   Meer informatie

Nieuwe blog artikelen

 • Wat is nieuw in SAFe 4.5

  Het zal je wellicht niet ontgaan zijn, de nieuwe SAFe versie is onlangs gelanceerd en bevat een aantal interessante toevoegingen en verbeteringen. Lees over de meest prominente wijzigingen.

  Lees verder
 • Agile transformatie: het slechten van de grenzen

  "De agile en digital coaches en consultants van inspearit helpen de huidige grenzen aan agility te slechten en deze tot enablers te maken. Wij maken bij onze klanten aan den lijve mee wat het betekent om een organisatie te veranderen", blogt Sandra Schreppers.

  Lees verder
 • ​Get Agile Business Analyst!

  Organisaties die business analyse hebben geïnstitutionaliseerd binnen informatiemanagement afdelingen worstelen met hun positionering binnen Agile. Dit whitepaper is tot stand gekomen na verschillende interviews van Agile coaches, business analisten en product owners.

  Lees verder
 • Customer Journey; waarheen, waarvoor..?

  Op 13 juli en 23 augustus organiseert cibit academy Summer Specials met diverse thema's. Tijdens de workshop customer journey kijken we naar het nu en de toepasbaarheid hiervan. In deze blog neemt Bob je mee op reis door een customer journey.

  Lees verder
 • Agile buiten de IT wereld

  De term Agile komt uit wereld van de software ontwikkeling, maar het gedachtegoed is de IT inmiddels ontgroeid blogt Stefan Kennedie. Waar wordt agility inmiddels toegepast? Is dat alleen in ons werkende leven, of ook al daarbuiten?

  Lees verder