Business Intelligence

Opleidingen Business Intelligence

Iedere organisatie moet regelmatig beslissingen nemen die directe gevolgen hebben voor de prestaties en inrichting van de organisatie. Of het nu gaat om het introduceren van nieuwe producten of diensten, het aanpassen van een bedrijfsproces of het monitoren van de realisatie van doelstellingen: actuele en betrouwbare informatie is onmisbaar voor het besluitvormingsproces.

Business intelligence

Business Intelligence is de verzamelnaam voor de processen, technologie en best practices om data te verzamelen en beschikbaar te stellen voor diverse gebruikersgroepen. Door de toenemende digitalisering van bedrijfsprocessen en de explosieve groei van data is Business Intelligence voor veel bedrijven steeds belangrijker en van strategische waarde geworden. De opleiding Business Intelligence geeft je een belangrijke en noodzakelijk theoretische basis van Business Intelligence, maar geeft je ook de handvatten om Business Intelligence in jouw organisatie succesvol te implementeren.

Datawarehousing

Een datawarehouse speelt een belangrijke rol bij het toegankelijk maken van informatie. Een datawarehouse ontsluit data uit interne en externe bronnen, geeft betekenis aan data en maakt de data toegankelijk voor rapportage en analysedoeleinden. In onze dataware- housing-opleidingen behandelen we de technieken en methoden om een datawarehouse te ontwerpen, data te extraheren uit bronnen en te transformeren tot informatie. Je leert om een datawarehouse te beheren voor jouw organisatie, je krijgt inzicht in diverse architectuurvisies op dataware- housing en het proces om een datawarehouse te implementeren.

Als enige organisatie in Nederland biedt cibit academy de internationaal erkende CBIP-certificering aan speciaal voor de data warehousing & business intelligence professional.

Let op: TDWI vernieuwt de CBIP examens, lees hier meer over.

ADVIES NODIG?

Laat je nummer achter, wij bellen je!
Of bel ons op 030 - 230 89 00
Opleiding Business Intelligence & Analytics

Leer hoe je Business Intelligence succesvol implementeert, effectief inzet en met Analytics meer waarde haalt uit je data. Verbeter zo de kwaliteit van de besluitvorming en de prestaties van je organisatie.

Bekijk opleiding
Ontdek je leerpad
Selecteer eerst een waarde