Edward Blom

Edward Blom creëert toegevoegde waarde door het aanpakken van Intelligence vraagstukken. Daarbij combineert hij mens en informatie met de technische mogelijkheden. Een intelligente- , een informatie gestuurde organisatie wordt nog steeds bestuurd door mensen, hoeveel data we ook gebruiken. Cultureel Bewustzijn, ruimte voor leren en groeien en aanpassend vermogen zijn cruciaal om mee te kunnen bewegen in innovatieve maatschappij. In een troebele organisatie maakt hij visie en richting tezamen met rollen en functies helder.


  • Als trainer neemt hij de student mee, aan de hand van het curriculum van de training Business Intelligence en Analytics om het vakgebied en zijn/haar bedrijfssituatie te doorgronden en te begrijpen. Hij zet de leerdoelstelling van de student centraal.

    Edward kenmerkt zich door onafhankelijke manier van denken en zijn ‘can do’ mentaliteit met concrete begeleiding en ontwikkeling. Zijn motto? ‘Zonder doel wordt ‘t ploeteren, zonder humor en lef wordt ‘t nooit wat’. Alleen kennis vergaren, maakt nog geen intelligente organisatie. Daarom combineert Edward het vak van BI&A met Veranderkunde. Hij is ook gecertificeerd Management Consultant en Spiral Dynamics coach.

  • Edward combineert zijn trainerschap met opdrachten bij diverse klanten binnen de Veiligheidsketen, de Spoorsector en organisaties die Landelijk Infrastructuur van Nederland beheren. Hij heeft het vak geleerd in de Oliesector.

    1. Opleiding Business Intelligence Analytics