Cursus DevOps voor Dev- en Ops-engineers

Cursus DevOps voor Dev- en Ops-engineers

In twee dagen leer je van een praktijkgerichte docent niet alleen wat DevOps is, maar ook hoe je DevOps effectief implementeert in je organisatie en / of afdeling.

Succesvolle IT-organisaties koppelen hun ontwikkel- en beheeractiviteiten op een agile manier: via het toepassen van DevOps. De afkorting DevOps staat voor Development (Dev) en Operations (Ops). DevOps maakt af wat Agile begonnen is: technologische en procesmatige integratie tussen ontwikkeling en beheer. Waar Agile zich primair focust op klant en IT-vernieuwing, wordt met DevOps definitief de laatste muur geslecht: die voor de beheer en operations afdelingen.

De kracht van DevOps

DevOps maakt deel uit van de reeks aan Agile methodes, die veel toegepast worden binnen succesvolle, wendbare IT-organisaties die in staat zijn zich aan te passen aan de continue veranderende wereld. De kracht van agile zit echter niet in de methode, maar in hoe deze wordt toegepast. Kennis van het agile manifesto en de agile principes en het daadwerkelijk toepassen ervan vormt een belangrijke succesfactor bij het agile werken. Dus ook voor DevOps.

Bij DevOps draait het vooral om het samenbrengen van de ontwikkelteams en de operationele beheer teams in een continu optimaliserende, transparante en gecontroleerde IT-leverings- en beheerproces. Dus vanaf het ontwerp in het ontwikkelingsproces tot en met de ondersteuning van de productieomgevingen. Dit wordt bereikt door het automatiseren van workflows, het automatiseren van de infrastructuur en het voortdurend meten van de prestaties van applicaties en bedrijfskritische infrastructuur.

Cultuurverandering en DevOps CALMS

Om een DevOps manier van werken in te voeren is een cultuur- (of beter gedrags-)wijziging nodig. Ontwikkeling en Beheer staan niet langer tegenover elkaar, maar werken met elkaar samen. Leer de basisprincipes van DevOps CALMS (Culture, Automation, Lean, Measurement & Sharing).

Automatiseer alles wat je kunt automatiseren. Zorg dat je processen in de 'Value chain' lean zijn. Dus kijk naar toegevoegde waarde en haal alles wat geen toegevoegde waarde heeft uit het proces. En combineer dit met het toepassen van efficiƫntieverbeterslagen op basis van metrieken. Het delen van kennis en vaardigheden is tevens erg cruciaal in het goed laten functioneren van een DevOps manier van werken.

De rol van Dev- en Ops-engineers in DevOp

Leer hoe je door het bewust implementeren van DevOps basisprincipes jouw team verder kunt helpen in de verkorten van de doorlooptijd en het verhogen van de klant waarde. Leer hoe je door het integreren van Dev- en Ops-engineers problemen kunt voorkomen voordat ze optreden. Leer hoe je door gebruik te maken van elkaars kracht en ervaring in elkaars uitdagingen sneller tot een optimaal team kunt komen. Leer hoe je door Realtime metingen van systemen innovatie kunt bevorderen. Leer gebruik te maken van continue integratie en continue verbeteringstechnieken. Maar leer vooral wat er echt anders is en wat cruciaal is voor het succesvol werken in een DevOps-team.

Doelgroep

Deze cursus is vooral geschikt voor informatie analisten, software ontwikkelaars, agile testers, functioneel en technisch beheerders die volgens het principe van "Continue Integratie, Continue verbetering en Continue levering van releases" gaan werken binnen hun IT-organisatie of hier ervaring mee op willen doen.

Voorkennis

We gaan ervan uit dat je de essentie van Agile werken al kent, hetzij door praktijkervaring, hetzij doordat je de cursus Agile & Scrum Essentials hebt gevolgd. Deze cursus is een uitbreiding van de cursus DevOps Essentials, maar is gericht op een andere doelgroep.

Certificaat voor de cursus DevOps

Na het volgen van de cursus DevOps ontvang je een cibit academy certificaat.

 • Locatie Bilthoven
 • Kosten € 1.295,00
  • Je leert best practices en krijgt tips voor het werken in een DevOps-omgeving
  • Je leert in korte tijd de best practices voor het continue ontwikkelen, uitrollen, testen en beheren van bedrijfskritische applicaties
  • Je leert hoe je als individu en als team sneller waarde kunt leveren aan klanten
  • Je leert hoe je een betere samenwerking tussen Dev- en Ops-engineers kunt bereiken
  • Je leert hoe je de efficiĆ«ntie tussen ontwikkeling en productie kunt optimaliseren
  • De theorie wordt afgewisseld met praktijkvoorbeelden en simulaties
  • Je krijgt les van ervaren, gecertificeerde topdocenten
  • Nog geen data bekend.
 • De kosten van deze opleiding bedragen:

  € 1.295,00

  Dit bedrag is vrijgesteld van BTW en verder all-in, dus inclusief lesmateriaal, catering e.d.

ADVIES NODIG?

Laat je nummer achter, wij bellen je!
Of bel ons op 030 - 230 89 00

DEEL DEZE OPLEIDING

Ontdek je leerpad
Selecteer eerst een waarde