Training IREB CPRE Advanced – Modelleren

Training IREB CPRE Advanced – Modelleren

Met deze training gaat de requirementsanalist dieper in op kennis en de vaardigheden van het modelleren van requirements die in het Foundation level zijn opgedaan.

De requirementsanalist leert hoe hij (daar waar hij of hem staat mag ook zij of haar gelezen worden) kennis effectief omzet in bruikbare requirements-modellen. Deze modellen worden gebruikt om requirements op een eenvoudige wijze met de belanghebbenden te communiceren zodat de requirements eenvoudiger (voor de belanghebbenden) zijn te doorgronden. Modellen zorgen ervoor dat complexe en/of veel requirements eenvoudiger zijn te begrijpen dan in natuurlijk taal, en worden met modellen overzichtelijker gemaakt. De requirementsanalist leert hoe hij uit kennis (teksten, beelden, visies, enzovoort) verschillende modellen kan opstellen, zoals een UML klasse, ERD, DFD, UML activiteiten, UML communicatie, UML toestandsdiagrammen, enzovoort.

De module is praktisch ingesteld waarbij de deelnemer direct aan de slag gaat met het modelleren van requirements aan de hand van een speelse casus.

Doelstelling

Na deze opleiding is de requirementsanalist uitstekend uitgerust om vanuit kennis modellen van requirements te maken.. Hiermee wordt de kans vergroot op een succesvolle ICT verandering of project door een volledige en juiste set van requirements op te leveren.

Doelgroep

Requirements Engineers, Requirements Managers, Informatie/Business analisten, functioneel ontwerpers en iedereen die een belang heeft bij requirements zoals Testers, Functioneel Beheerders, Architecten.

Materiaal

Het materiaal bestaat uit het door het IREB gepubliceerde Engelse handboek en begrippenlijst. Daarnaast ontvangt de deelnemer een opleidingsmap met handouts van de dia’s, opdrachten en uitwerkingen, achtergrond artikelen, enz.

Randvoorwaarde

De deelnemer dient in het bezit te zijn van IREB CPRE Foundation certificaat óf het Requirements Engineering module van het Business Analyse Diploma (British Computer Society).

Het examen

Na afloop van de training is het eerste deel van het IREB CPRE Advanced – Modelleren examen op de vierde dag gepland. Het examen duurt 90 minuten en is mulitple-choice. Als je score meer dan 60% bedraagt ben je geslaagd voor dit gedeelte. Het tweede gedeelte van het IREB CPRE Advanced – Modelleren examen is een written assignment. Het assignment dient binnen een jaar ingeleverd te worden. Meer informatie over het examen ontvang je tijdens de training.

 • Opleidingsduur 4 dagen
 • Locatie Bilthoven
 • Kosten € 2.475,00
 • Volgende startdatum 04-10-2018
  Bekijk alle startdata
 • Lestijden van 09:30 tot 17:00
 • De volgende onderwerpen worden behandeld en vaardigheden worden aangeleerd. De materie wordt door specialisten in het vakgebied bijgebracht en wordt er veelvuldig met praktische opdrachten geoefend. Daarnaast wordt ook de wijze en soort vragen die de deelnemer op het examen mag verwachten getraind.

  Basic principles of requirements modeling: Waarom requirements modelleren; soorten requirements modelleringen; termen en concepten; voordelen van requirements modelleren en de kwaliteit van requirements modellen.

  Context modeling: Doel van het modelleren van de context; termen, basis elementen, data flow georiënteerde context modellering, en andere vormen van context modellering.

  Modeling information structures: Doel van het modelleren van informatie structuren; modelleren van klassen, attributen en datatypes; modelleren van relaties; overige modelleerconcepten.

  Modeling dynamic views: Dynamische overzichten van requirements; Use case modelleren, Data Flow en Control flow georiënteerd modelleren, modelleren van toestanden.

  Modeling scenarios: Doel van scenario´s modelleren; Het verband tussen scenario´s en Use cases; scenario modelleren met Sequence en Communication diagrammen.

  • Lichting 1 (09:30 - 17:00)
   cibit academy (Bilthoven):
   • don 04 okt 2018
   • don 11 okt 2018
   • don 18 okt 2018
   • woe 07 nov 2018
  • Lichting 2 (09:30 - 17:00)
   cibit academy (Bilthoven):
   • don 06 dec 2018
   • don 13 dec 2018
   • don 20 dec 2018
   • ma 07 jan 2019
 • De kosten van deze opleiding bedragen:

  € 2.475,00

  Dit bedrag is vrijgesteld van BTW, incl. examen, all-in, dus inclusief lesmateriaal, catering e.d.

ADVIES NODIG?

Laat je nummer achter, wij bellen je!
Of bel ons op 030 - 230 89 00

DEEL DEZE OPLEIDING

Ontdek je leerpad
Selecteer eerst een waarde