Agile Consortium - Belonen? Dat doe je zelf!

Workshop - Belonen? Dat doe je zelf!

We werken agile in organisaties met zelforganiserende teams. Meer eigen verantwoordelijkheid, initiatief en ondernemerschap! We richten allemaal onze organisaties opnieuw in om dit gewenste gedrag optimaal te ondersteunen.

Maar wat doen we met onze huidige manier van beoordelen en belonen? In veel gevallen conflicteert de HR cyclus direct of indirect met het gedrag dat we willen stimuleren. Een jaarlijks beoordelingsgesprek met de daaraan gekoppelde beloning staat haaks op het kort-cyclisch werken, het leren van fouten van dit moment en het bijsturen in de sprints met je team.

Hoe gaan we het dan ànders doen om belangrijke waarden om een agile organisatie te kunnen ontwikkelen wel te stimuleren? Groeien èn belonen, doe je dat het best in het team? En verdeelt het team de beloning onder elkaar? Is het misschien beter om beoordelen en belonen los te koppelen? Kun je dit alles inderdaad in het team beleggen? Welke rol heeft HR en waar staat de leidinggevende?

Met een klein, maar uiterst fanatiek groepje geïnteresseerden stelden Guido van Gemerden en Kor Gerritsma in deze workshop de bovenstaande vragen en met elkaar gingen we op zoek naar de antwoorden.

Benieuwd naar de resultaten?
Nodig ons uit voor een gesprek en neem contact met ons op: 030 – 230 89 00.

DEEL DIT ARTIKEL
VOLG ONZE BLOGS

Gerelateerde blog artikelen

 • Hoe overleef ik een digitale transformatie?! (Deel 3)

  Elke moderne organisatie zal mee moeten in de vaart der volkeren die Digitalisering heet. Maar wat betekent dat nu voor jouw baan, jouw werk, jouw skills, jouw mogelijkheden in die digitaal getransformeerde organisatie? Vandaag één van de lastigste aspecten in die transitie: over team diversiteit.

  Lees verder
 • “Hoe laat gaan we verder met die transformatie?”

  Als we a priori al geen tijd kunnen maken voor een vervolgafspraak en/of er moeilijk over doen, is de transitie gedoemd te mislukken. In deze blog vind je een en 5-stappenplan om een vast moment in de week te selecteren.

  Lees verder
 • ​Hoe overleef ik een digitale transformatie?! (Deel 2)

  Elke moderne organisatie zal mee moeten in de vaart der volkeren die Digitalisering heet. Maar wat betekent dat nu voor jouw baan, jouw werk, jouw skills, jouw mogelijkheden in die digitaal getransformeerde organisatie?


  Lees verder
 • ​Hoe overleef ik de Digitale Transformatie?!

  Elke moderne organisatie zal mee moeten in de vaart der volkeren die Digitalisering heet. Maar wat betekent dat nu voor jouw baan, jouw werk, jouw skills, jouw mogelijkheden in die digitaal getransformeerde organisatie?

  Lees verder
 • TDWI vernieuwt de CBIP examens

  Afgelopen januari heeft TDWI één van de grootste veranderingen in de geschiedenis van haar CBIP-certificeringstraject doorgevoerd. En ondanks dat cibit academy voor haar cursisten heeft kunnen zorgen dat de oude examens nog tot en met juni gedaan kunnen worden, komt nu toch het moment dat het nieuwe certificeringstraject van TDWI wordt ingevoerd.

  Lees verder
 • Kennissessies bij inspearit | cibit academy

  In nauwe samenwerking met de Management of Change Community organiseert  inspearit | cibit academy in 2018 een reeks van kennissessies voor alle (oud)cursisten en klanten van inspearit | cibit academy en belangstellenden.

  Lees verder
 • Kennissessies bij inspearit | cibit academy

  In nauwe samenwerking met de Management of Change Community organiseert  inspearit | cibit academy in 2018 een reeks van kennissessies voor alle (oud)cursisten en klanten van inspearit | cibit academy en belangstellenden

  Lees verder
 • Over apen, leiderschap en betrokkenheid

  Op 23 januari vond bij inspearit | cibit academy een kennissessie plaats over apen, leiderschap en betrokkenheid.

  Lees verder
 • Hoe overleef ik een digitale transformatie? Deel 4: Treinreis of eindstation?

  Ik zie veel organisaties worstelen met dat “digitaal worden”. Wat betekent dat? Wat zijn de gevolgen? Wie moet ik aannemen? Van wie moet ik afscheid nemen? Is het echt zo erg? Is het “all or nothing”?  Deze keer probeer ik een antwoord te formuleren op de vraag: “Waarom eigenlijk?”.

  Lees verder