Over apen, leiderschap en betrokkenheid

In nauwe samenwerking met de Management of Change Community organiseert inspearit | cibit academy in 2018 een reeks van kennissessies voor alle (oud)cursisten en klanten van inspearit | cibit academy en overige belangstellenden.

Afgelopen dinsdag vond de eerste editie plaats. 25 deelnemers uit 18 organisaties schoven aan bij de sessies van gastsprekers Daniel Seesink (BewustZOO), Marjolijn de Graaf (Impact Company) en inspearit-collega Kor Gerritsma. Ieder van deze sprekers belichtte op eigen wijze nut, noodzaak en belang van betrokkenheid creëren binnen de organisatie bij verandertrajecten. Of dat nu een agile transitie, een digitale transformatie of data-driven organisatiekanteling is.

Marjolijn de Graaf gaf in een interactieve sessie inzicht in de - door Marjolijn en Edwin de Graaf ontwikkelde - methode Decisions by Design om mede-eigenaarschap te creëren binnen de organisatie. Door bij elke beslissing de 4 fases te doorlopen van deze methode wordt betrokkenheid, mede-eigenaarschap en uiteindelijk gedragen besluiten gevormd.

Kor Gerritsma bediscussieerde aan de hand van zijn consultancy-opdracht en ervaringen bij TNO de nut en noodzaak van betrokkenheid en leiderschap. Juist door vanaf het begin het  management te laten focussen op betrokkenheid creëren en leiderschap tonen, heeft TNO een vlucht genomen in haar agile transitie.

Daniel Seesink prikkelde het publiek met een confronterende vergelijking tussen apensoorten en managementstijlen. Door zijn gepassioneerde verwondering voor apen en hun gedrag en zijn ervaringen in de corporate wereld, weet hij haarfijn de overeenkomsten uiteen te zetten tussen interim management en gorilla's, politiek en chimpansees en de zorg en bonobo's.

Napraten of alsnog geïntrigeerd geraakt door bovenstaande onderwerpen? Neem gerust contact met ons op.

Deze avond gemist en toch interesse in een sessie waarin er met een andere blik naar de wereld wordt gekeken? 6 maart praten we over coaching van teams tijdens een transformatie en op 6 april duiken we wereld in van toegepaste data-analytics met process mining en UX research. De mogelijkheid tot inschrijvingen komt snel online.

DEEL DIT ARTIKEL
VOLG ONZE BLOGS

Gerelateerde blog artikelen

 • Hoe overleef ik een digitale transformatie?! (Deel 3)

  Elke moderne organisatie zal mee moeten in de vaart der volkeren die Digitalisering heet. Maar wat betekent dat nu voor jouw baan, jouw werk, jouw skills, jouw mogelijkheden in die digitaal getransformeerde organisatie? Vandaag één van de lastigste aspecten in die transitie: over team diversiteit.

  Lees verder
 • “Hoe laat gaan we verder met die transformatie?”

  Als we a priori al geen tijd kunnen maken voor een vervolgafspraak en/of er moeilijk over doen, is de transitie gedoemd te mislukken. In deze blog vind je een en 5-stappenplan om een vast moment in de week te selecteren.

  Lees verder
 • ​Hoe overleef ik een digitale transformatie?! (Deel 2)

  Elke moderne organisatie zal mee moeten in de vaart der volkeren die Digitalisering heet. Maar wat betekent dat nu voor jouw baan, jouw werk, jouw skills, jouw mogelijkheden in die digitaal getransformeerde organisatie?


  Lees verder
 • ​Hoe overleef ik de Digitale Transformatie?!

  Elke moderne organisatie zal mee moeten in de vaart der volkeren die Digitalisering heet. Maar wat betekent dat nu voor jouw baan, jouw werk, jouw skills, jouw mogelijkheden in die digitaal getransformeerde organisatie?

  Lees verder
 • TDWI vernieuwt de CBIP examens

  Afgelopen januari heeft TDWI één van de grootste veranderingen in de geschiedenis van haar CBIP-certificeringstraject doorgevoerd. En ondanks dat cibit academy voor haar cursisten heeft kunnen zorgen dat de oude examens nog tot en met juni gedaan kunnen worden, komt nu toch het moment dat het nieuwe certificeringstraject van TDWI wordt ingevoerd.

  Lees verder
 • Kennissessies bij inspearit | cibit academy

  In nauwe samenwerking met de Management of Change Community organiseert  inspearit | cibit academy in 2018 een reeks van kennissessies voor alle (oud)cursisten en klanten van inspearit | cibit academy en belangstellenden.

  Lees verder
 • Kennissessies bij inspearit | cibit academy

  In nauwe samenwerking met de Management of Change Community organiseert  inspearit | cibit academy in 2018 een reeks van kennissessies voor alle (oud)cursisten en klanten van inspearit | cibit academy en belangstellenden

  Lees verder
 • Agile Consortium - Belonen? Dat doe je zelf!

  Tijdens het Agile Consortium op 2 november j.l. heeft inspearit een workshop gegeven waar in het paradigma Agile HR werd belicht. Lees verder.

  Lees verder
 • Hoe overleef ik een digitale transformatie? Deel 4: Treinreis of eindstation?

  Ik zie veel organisaties worstelen met dat “digitaal worden”. Wat betekent dat? Wat zijn de gevolgen? Wie moet ik aannemen? Van wie moet ik afscheid nemen? Is het echt zo erg? Is het “all or nothing”?  Deze keer probeer ik een antwoord te formuleren op de vraag: “Waarom eigenlijk?”.

  Lees verder